Anna Musat
  • HOME
  • FOODIE
  • NICE PLACES
  • COOL EXPERIENCES
  • ¿ ANNA MUSAT
Anna Musat
Anna Musat
  • HOME
  • FOODIE
  • NICE PLACES
  • COOL EXPERIENCES
  • ¿ ANNA MUSAT
  • FOODIE

Mergem #maideparte cu experiențe culinare à la Gault&Millau

  • iulie 9, 2020
  • 0 comentarii
  • 309 vizualizări
  • Lectură de 12 min
  • Anna Musat
experiențe culinare gault&millau
©CĂTĂLIN OLTEANU. ALL RIGHTS RESERVED.
Total
1
Shares
1

Admir munca celor de la Gault&Millau din 2018, de când știu de ei și au lansat primul ghid al restaurantelor din România. Atât ghidul, cât și platforma lor go-mio.ro, devin un veritabil bucket list pentru experiențe culinare speciale. Cei care preferă atmosfera mai relaxată și cool decât în restaurante, au și o secțiune ”Pop”, din care am bifat mult mai multe localuri din București, Cluj și Sibiu (much love for Cafe Wien aici ❤️).

Tocmai pentru că am preferințe și îmi place să vorbesc despre localurile în care mănânc și mă simt bine, nu aș putea fi niciodată evaluator Gault&Millau, unde totul este absolut anonim.

Despre asta și multe, multe altele am vorbit în ultimul episod ialoc Podcast, în care i-am avut invitați pe Raluca Hrițcu și Ștefan Mortici, care își împart cu succes funcția de Country Manager.

  • ©Cătălin Olteanu. All rights reserved. 
  • ©Cătălin Olteanu. All rights reserved. 

Coincidența fericită este că Ștefan a fost și colegul meu de facultate și mă bucur că, încă o dată după aproape 10 ani, m-am mai inspirat de la el. 🙂

Pentru că discuția a fost ceva mai lungă decât de obicei și extrem de interesantă, o voi continua și aici, pentru a oferi mai multe informații despre activitatea lor și ce pun la cale perioada asta, să știi ce experiențe culinare să-ți treci pe listă. Mai jos episodul publicat pe Anchor, dar pe care îl poți asculta și pe Spotify sau în orice aplicație de podcast ai instalată.

Activitatea Gault&Millau în România

Voi începe cu faptul că se pronunță Go Mio, de unde și platforma go-mio.ro, pentru a contribui la visul lui Ștefan de a fi mereu pronunțat corect numele. Mie mi-a luat vreo 5-6 duble până să se prindă de mine, cu toți anii de franceză de la școală…:-)

Modul în care suntem organizați este dictat de misiunea noastră aici: existăm ca să-i aducem împreună pe creatorii de gusturi deosebite cu cei care caută astfel de experiențe speciale în jurul gustului.

Raluca & Ștefan

Pe lângă celebrul ghid al restaurantelor, din 2019 au început să lanseze și ghidul vinurilor românești, astfel că echipele sunt împărțite între norocoșii care mănâncă și cei care beau vin.

Norocoșii care mănâncă

”În cazul restaurantelor, avem o echipă de peste 10 evaluatori din România [români sau expați care trăiesc de multă vreme aici], completată de evaluatori internaționali, cu toții anonimi. Ei sunt coordonați de un evaluator-șef, care definește lista de restaurante care vor fi vizitate pentru evaluare, alocă restaurantele către evaluatori, verifică fiecare evaluare în parte și propunere de recenzie, se asigură că toate regulile interne sunt respectate [de exemplu, nu se fac evaluări în zilele foarte aglomerate sau de sărbători de tipul 8 martie. Căutăm pe cât posibil, ca evaluatorii să surprindă bucătarii în zilele lor obișnuite, și să aibă parte de experiența unui client obișnuit acolo], organizează întâlniri de calibrare și de dezvoltare pentru evaluatori, are cuvântul final pe conținutul ghidului – recenzii, note, premii.”

Norocoșii care beau vin

”În cazul vinurilor, evaluatorii nu mai sunt anonimi, ci sunt persoane cunoscute și recunoscute – la primul ghid am avut doi Masters of Wine și un Master Sommelier – acestea sunt cele mai înalte distincții pe plan internațional, pe care le poate obține un cunoscător de vin după ani intenși de studiu. Ei sunt cei care decid notele finale și premiile – desigur neștiind numele real al vinurilor, ci doar anul de recoltă și soiul/soiurile strugurilor care alcătuiesc vinul pe care îl testează, pentru că testarea se face în semi-blind. Colaborăm și cu o echipă de experți locali care alcătuiesc lista de vinuri care vor fi evaluate, pe care noi o validăm și cu cramele implicate, iar ulterior, achiziționăm vinurile ce vor fi testate. Apoi echipa locală ne ajută să organizăm sesiunea de degustare [aducere vinuri la temperatura potrivită, anonimizare vinuri – se acoperă sticlele și etichetele, și toată logistica din zilele degustării] și apoi să definitivăm textul recenziilor pe baza comentariilor scrise de evaluatori în fișele de evaluare.”

Dacă ești iubitor de vin, te poți bucura și tu de experiența de testare și evaluare prin noul proiect de vin desprevin.ro, a lui Alex Dona și Marina Samoilă.

Toți evaluatorii sunt colaboratori în perioada pregătirii ghidului, fac aceste evaluări pe lângă viața lor profesională de zi cu zi, așa că echipa permanentă, condusă de Raluca și Ștefan, este una micuță. Activitățile țin de strategie și implementarea ei, business development, analiza financiară, project management, marketing și HR. Ei nu pot influența în niciun fel nota sau recenziile și nici nu pot vorbi public despre niciun restaurant, așa că nu am putut să obțin de la ei nicio recomandare interesantă în chestionarul fulger din podcast.

experiențe culinare gault millau ghid galben
Imaginea de la gala de premiere din 2019
©Cătălin Olteanu. All rights reserved. 

HoReCa în vremuri pandemice

Despre experiența câtorva restaurante din timpul stării de urgență am scris și în seria Horeca Stories. A fost o perioadă grea, pentru toate restaurantele, în special cele de fine dining care nu livrau și care, oricum, își merită renumele mai ales pentru experiența din restaurant și servirea proaspătă, extrem de greu de replicat în livrare.

Închiderea restaurantelor a dus și la anularea ghidului din 2020, mai ales că foarte multe nu doar că s-au închis temporar, dar și-au și schimbat semnificativ meniurile pentru a le adapta la livrare.

La fel ca ialoc.ro și cei de la Gault&Millau au reacționat foarte rapid și au lucrat aproape cot la cot cu restaurantele.

experiențe culinare covid gault millau ialoc
Cea mai notabilă acțiune a fost campania #dinGRIJĂâ

Am răspuns întâi nevoii lor de a ajuta – deși printre cei mai afectați de criza cauzată de covid-19, primul lor instinct a fost să gătească pentru cei din linia întâi. Cu sprijinul unei serii de parteneri, în cadrul proiectului #dinGrija, am coordonat efortul a aproape 30 restaurante din București să trimită 280 porții de mâncare zilnic, timp de o lună către personalul medical al unui spital.

RALUCA & ȘTEFAN

Raluca și Ștefan ne mai spun și că s-a conturat nevoia unui schimb de practici între restaurante, care să ajute întreaga industrie, așa că au lansat seria de comunicări “Vești din gastronomie”.

”Prin intermediul lor am popularizat idei ca emiterea de carduri cadou – prin intermediul ialoc.ro, vânzarea de vinuri împreună cu felurile de mâncare livrate, parteneriatul cu producătorii locali și vânzarea de cutii de legume, de exemplu, sau organizarea de evenimente cu livrare – au fost de exemplu inițiative cu meniuri speciale de 1 mai. Am promovat, de asemenea, toate inițiativele caritabile. #dinGrijă a fost un proiect făcut cu sprijinul nostru, însă în afară de el, atât în București, cât și în întreaga țară, restaurantele din comunitatea noastră au fost generoase și determinate să mobilizeze resursele lor, ale unor voluntari, ale unor parteneri ca să trimită porții de mâncare celor care se aflau în prima linie [personal medical, forțe de ordine etc].”

Mi se pare superb tot ce s-a întâmplat în industria HoReCa lunile acestea, lucru care mi-a demonstrat încă o dată că este industria cu cel mai mult suflet și ar fi minunat să vedem aceste eforturi comune cât mai des. Cum spune motto-ul unei comunități dragi mie – #WeGrowTogether!

Cum aproape toate localurile și-au schimbat strategia și direcția pentru 2020 și cei de la Gault&Millau s-au adaptat și au transformat platforma go-mio.ro într-un restaurant online, în care poți să răsfoiești meniurile, informațiile, detaliile de livrare pentru toate localurile selectate, cele mai bune, de altfel. Acum, poți face și rezervări direct din site, dar ajungem imediat și la parteneriatul cu ialoc.

gault millau experiențe culinare
Pe platofrma lor poți găsi toate restaurantele din Ghid, cât și comunitatea extinsă

”Cei din restaurante sunt creativi, curajoși și optimiști într-un mod greu de crezut, pentru că pare că totul le este împotrivă. Pe fundalul acestei pandemii, afaceri ca cele ale lor au fost printre cele mai vulnerabile. Incertitudinile cu privire la regulile de funcționare, la sprijinul din partea statului sau pur și simplu legate de supraviețuirea lor ca afacere, au făcut parte din realitatea lor de zi cu zi încă din martie. Când în cele din urmă terasele restaurantelor au fost deschise, vremea a fost ploioasă și a ținut potențialii oaspeți departe. Nu e simplu deloc ce li se întâmplă, din păcate știm deja despre câteva restaurante din comunitate că s-au închis și știm și de marile greutăți cu care se confruntă altele. În același timp, știm și de restaurante deschise de curând sau care urmează să se deschidă, știm de adaptări la noua realitate din partea unor restaurante de fine-dining, de exemplu, care au definit meniuri de livrare neașteptate sau concepte noi cu totul chiar și la terase.”, ne mai spun Raluca și Ștefan.

Vedem așadar optimism, putere de muncă, pragmatism și multă solidaritate. Ei merg mai departe, orice ar fi, poate și de aici numele pentru proiectul #maideparte și dorința de a le fi alături, pentru că știm că vor reuși oricum, dacă își propun, dar încercăm să le facem viața mai ușoară. Ajungerea la o stare financiară echilibrată trebuie discutată la fiecare restaurant în parte, nu există o soluție sau o prognoză universală, dar ce putem face fiecare este să ne luăm toate măsurile de precauție și să ne bucurăm în continuare de gastronomie – fie mergând la terase, fie comandând pentru acasă din restaurante care pun preț pe gust, pe ingrediente de sezon, locale și care, desigur, la rândul lor, respectă toate măsurile de siguranță.

Raluca & Ștefan

#maideparte

Toate aceste lucruri au dus la o campanie de care era mare nevoie în piață. ialoc și Gault&Millau și-au unit forțele, începând cu 1 iulie și au lansat proiectul #maideparte.

Restaurantele care aleg să participe în proiectul #maideparte definesc experiențe gastronomice de sezon și la prețuri care sunt 50 RON sau la un nivel multiplu de 50 RON. Cardurile pot fi folosite la oricare dintre restaurante sau pot fi oferite cadou celor dragi, despre care știm că vor aprecia o experiență culinară deosebită. (pick me, pick me! :-))

Cardul poate fi cumpărat de aici, iar lista restaurantelor înscrise până acum în proiect este aici și ne așteptăm să se extindă.

experiențe culinare gault millau ialoc

Cu cei de la ialoc.ro ne știm încă din vara lui 2018, am discutat atunci despre intențiile fiecăruia în România și despre cum am putea colabora. Ne-am urmărit îndeaproape de atunci și ne-am felicitat și încurajat în momentele cheie. Parteneriatul s-a concretizat la momentul potrivit – la începutul acestui an, când pregăteam proiectul Zilele Go-Mio și voiam ca participanții la aceste 10 zile de experiențe culinare extraordinare și disponibile doar în acele zile de mai să poată face rezervări prin platforma ialoc.ro.

Raluca & Ștefan

Este un parteriat bine venit, care pun într-un loc mai multe acțiuni utile. Toate restaurantele din platforma go-mio.ro, partenere ialoc.ro au acum un buton de “Rezervă prin ialoc.ro” sau de “Card cadou”. În mod similar, restaurantele din platforma ialoc.ro care fac parte și din comunitatea Gault&Millau vor afișa și recenzia făcută de evaluatorii noștri anonimi.

Pentru că am tot menționat de restaurantele incluse în platforma go-mio.ro, las mai jos și cum sunt selectate, în această variantă extinsă:

  • din ghidurile de restaurante Gault&Millau din 2018 și 2019 lansate pe piața locală
  • recent deschise și identificate de evaluatorii independenți ai Gault&Millau ca fiind cu potențial de a intra în noul ghid în 2021
  • premiate în unul din ghidurile trecute Gault&Millau și deschise după publicarea celui mai recent ghid sau care au bucătari-șef premiați în unul din ghidurile trecute și sunt cu potențial de a intra în noul ghid în 2021
  • recomandate direct de cel puțin unul dintre bucătarii din ghidurile 2018 și 2019 – pe baza potențialului de a intra în noul ghid 2021

Platforma Go Mio acum și în viitorul apropiat

Abia așteptam zilele Go Mio planificate pentru mai, în care restaurantele pregătesc meniuri speciale de prânz sau cină la 50/75/100 de lei, ocazie cu care puteai degusta o mulțime de preparate unice. Din păcate, nici ghidul de anul acesta nu va fi lansat, din moment ce restaurantele au fost închise și încă e volatilă piața.

Partea bună este că tot ne pregătesc multe surprize, așa că i-am întrebat la să ne așteptăm mai exact lunile următoare.

”Platforma go-mio.ro are acum recenziile noastre, meniurile restaurantelor, un calendar de evenimente gastronomice și știri din gastronomie și oferă posibilitatea de a face rezervări online sau de a cumpăra carduri cadou, cu sprijinul celor de la ialoc.ro. 

În cam o lună va fi activă și secțiunea dedicată vinurilor, unde se vor regăsi recenziile din cel mai recent ghid, informații despre vinuri și crame, evenimente dedicate vinului și va oferi posibilitatea de a cumpăra vin, prin intermediul partenerilor noștri.

În toamnă lansăm secțiunea dedicată producătorilor locali – publicul larg va vedea acolo care sunt producătorii locali recomandați de bucătarii din comunitatea noastră și vor putea comanda produse, prin intermediul partenerilor noștri.

Tot în toamnă ne dorim să organizăm evenimentul Zilele Go-Mio, inițial programat pentru luna mai, în care peste 100 restaurante din întreaga țară vor pregăti meniuri speciale timp de 10 zile.

Următorul ghid de vinuri nu are încă stabilită data, ne așteptăm să îl lansăm la finalul acestui an sau începutul anului 2021. Următorul ghid de restaurante va fi lansat la finalul anului 2021, iar evaluările, așa cum arată acum lucrurile, vor începe din ianuarie 2021.”

Cum poți susține tu restaurantele preferate

Răspunsul evident este să mănânci, măcar din când la restauranele preferate, să comanzi de la ele și, așa cum discutam și cu Carmen de la Noeme, în episodul 7 al ialoc Podcast, să diversifici restaurantele, pentru a putea ajuta cât mai multe, nu doar unul sau două.

Fie că ești tu pasionat de mâncare și cumperi un card #maideparte, pentru a avea parte de o experiență gastronomică deosebită sau că vrei să faci un cadou special, cu siguranță va conta și gestul va fi apreciat.

Și mai e ceva – facilităm un transfer de emoții pozitive prin acest #maideparte. Restaurantele își denumesc meniurile speciale sub forma unor gânduri pe care vor să le transmită. Așa că avem deja #optimism, #curaj, #bucurie, #zambeste, #impreuna – unele dintre ele cu forme gastronomice diferite, în funcție de restaurantul care le-a definit. Vă invităm așadar, să aveți parte de aceste emoții pozitive și de experiențe de gust memorabile.

Raluca & Ștefan

Îi poți urmări pe cei de la Gault&Millau și pe Facebook pentru informații noi, dar mai ales pentru inspirație și idei noi de locuri în care să ieși.

Iar ce aș mai plusa eu, este că ne putem arăta aprecierea în special restaurantelor care au făcut lucruri minunate în ultima perioadă. Dacă ei nu pot face mențiuni, le trec eu în revistă pe cele pe care le-am remarcat în pandemie și care merită măcar o vizită sau o comandă:

Kane – New Romanian Cuisine

NOUA bucătărie românească

Noeme – former Guxt

Beand&Dots

Red Angus Steakhouse

Acestea sunt remarcatele mele, o listă mult mai cuprinzătoare a făcut și Corina aici.


Tocmai am lansat și un podcast, alături de ialoc.ro, în care povestim mai multe despre situația restaurantelor din România în timp de criză și nu numai.

Ascultă ialoc Podcast aici
Total
1
Shares
Like 1
Anna Musat

Articolul Anterior
produse de origine animală
  • FOODIE

Poți trăi sănătos doar cu produse de origine animală?

  • iunie 17, 2020
  • Anna Musat
Vezi Articol
Articolul Următor
chef munti pajo garden
  • FOODIE

Pe noua terasă Pajo Garden cu Chef Munti

  • septembrie 17, 2020
  • Anna Musat
Vezi Articol
Citește mai departe
anna musat alimentatie keto
Vezi Articol
  • FOODIE

O nouă abordare asupra alimentației

  • noiembrie 22, 2020
  • Anna Musat
chef munti pajo garden
Vezi Articol
  • FOODIE

Pe noua terasă Pajo Garden cu Chef Munti

  • septembrie 17, 2020
  • Anna Musat
produse de origine animală
Vezi Articol
  • FOODIE

Poți trăi sănătos doar cu produse de origine animală?

  • iunie 17, 2020
  • Anna Musat
inspirație în bucătărie
Vezi Articol
  • FOODIE

Inspirație în bucătărie – recomandări de la Chef Foodies

  • iunie 5, 2020
  • Anna Musat
la scoica horeca anna musat
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories IV: universul La Scoica Land în noul sezon

  • mai 21, 2020
  • Anna Musat
degusteria francesca
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories III: călătorește în Toscana cu Degusteria Francesca

  • mai 18, 2020
  • Anna Musat
south burger anna musat
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories II: South Burger, o poveste made in Berceni

  • mai 12, 2020
  • Anna Musat
la mama horeca stories anna musat
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories I: ”La Mama”, locul în care începe totul

  • mai 8, 2020
  • Anna Musat

Adaugă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ascultă ialoc Podcast
ialoc podcast anna musat
Articole populare
  • produse de origine animală
    • FOODIE
    Poți trăi sănătos doar cu produse de origine animală?
    • iunie 17, 2020
    • Anna Musat
  • south burger anna musat
    • FOODIE
    Horeca Stories II: South Burger, o poveste made in Berceni
    • mai 12, 2020
    • Anna Musat
  • port coron filipine
    • COOL EXPERIENCES
    Coron, Filipine – 4 zile de natură superbă
    • februarie 20, 2020
    • Anna Musat
INSTAGRAM

annamusat

🍴 Food lover, world traveler, party enthusiast #AnnaMusat.ro #horeca #foodie
🌐 Digital marketing specialist #pimpmybrand
🌈 Idealist @beautyoflife.ro


Instagram post 2342208372304462964_1589539869
În episodul 7 am povestit cu Carmen Diaconu de la @noeme_formerguxt despre tot ce au construit. Felicitările mele pentru un business atât de frumos, condus exclusiv de femei și în care inclusiv în vremuri grele,  nu se fac compromisuri și se spun lucrurilor pe nume. 🎧 Ascultă conversația foarte sinceră și interesantă pe care am avut-o cu Carmen la bit.ly/ialoc_podcast_ep7 (link în bio). Fie că îți plac experiențele culinare și vrei să descoperi ce presupune un fine dining relaxat, casual sau că ești curios de provocările HoReCa și de câtă muncă și atenție la detalii sunt necesare în domeniu, alocă 30 de minute (cele minime din trafic 😊) acestui episod. Eu zic că merită! 😋

#ialocpodcast #foodie #AnnaMusat #food #noeme #bucharestfood #restaurant #horecastories #cheflife

Instagram post 2341689736598689592_1589539869
Locul perfect în care să adormi cu nisip pe tălpi, în sunetul valurilor, să te deconectezi de la telefon/internet și să te conectezi la ce contează 👉🏼 la tine 🌊 natură 💞 oameni dragi.

#krapets #mareaneagra #cucortul #vitaminsea #bulgaria #chill #musatino

Instagram post 2339321961469379607_1589539869
Deși nu am crezut niciodată în compatibilitate, în niciun caz după zodie 🙄🙄, mă gândeam că o relație fericită și cu șanse de viitor e aia în care ești aproape la fel, îți plac aceleași lucruri și funcționezi similar. "Contrariile se atrag" nici atât, no way, exclus! 🙂 Ce cred, însă, este că ai nevoie de principii și așteptări de la viață comune, iar că diferențele sunt necesare pentru a te dezvolta și a crește constant. Doar că e nevoie de comunicare bună, încredere și răbdare, că discuții mai apar, de la uneori, la foarte des.

Recomand oricărui cuplu testul de personalitate al lui Jordan Peterson (www.understandmyself.com/personality-assessment), care costă doar 10 dolari. De fapt, îl recomand oricărui om care vrea să-și descopere tendințele naturale. Din rezultate o să afli de ce îți este mai ușor să faci anumite lucruri, iar cu altele te lupți, chiar dacă ai dezvoltat obiceiuri bune. Testul analizează 5 aspecte importante:
👉🏼 Extraversion 👉🏼 Neuroticism (emoțiile negative)
👉🏼 Agreeableness (cât îți pasă de alții)
👉🏼 Conscientiousness (cât de responsabil și organizat ești)
👉🏼 Openness (cât de deschis ești și latura artistică)

Pentru cupluri combină rezultatele și explică foarte simplu și frumos ce diferențe aveți, ce presupune fiecare aspect în relație și ce aveți de învățat unul de la celălalt. Față de alte teste, nu calculează gradul de compatibilitate, ci doar ce trebuie să știi despre celalalt și ce ai de discutat, restul e iubire❣️ Pe mine personal, m-a făcut să văd relația cu ochi și mai frumoși și să descopăr că am doar de învățat. Două exemple clare este că suntem foarte diferiți la extroversiune @aninosanu foarte sus, eu destul de jos, iar la compasiune/empatie pe dos ☺️. Dacă înainte mă mai iritau diferențele, acum înțeleg mai bine nevoia lui de grupuri și socializat, care rezultă oricum în timp pentru mine, cu mine, de care am nevoie (🥳). Iar la compasiune, eu învăț să pun mai mult accent pe dorințele mele și să mă iubesc mai mult, iar el să fie mai atent la nevoile celor din jur și să înțeleagă și emoțiile negative.

Chiar își merită banii și recomand un date night cu ocazia asta, în locul unei cine fancy. 💕

Instagram post 2335633435208783449_1589539869
❗Long post 🙃

De când mă știu am avut probleme cu felul în care arăt. Mult timp am fost prea slabă, nu aveam sâni, apoi m-am îngrășat, mi-a apărut celulită, am urât-o (și încă o urăsc), iar de atunci vreau constant să mai slăbesc măcar 2-3 kg, deși am avut perioade în care am fost cel puțin fit. 
Multe femei avem probleme cu felul în care ne percepem în oglindă, indiferent de cum ne văd alții. Știu femei absolut superbe care nu se văd deloc așa și sigur știi și tu cel puțin una. Tot noi, femeile, punem presiune pe noi: nu ieși nemachiată pe stradă, ia uite-o și pe aia cum e îmbrăcată, nu prea se mai aranjează, e clar, a început să se complacă, devine casnică, are aspect de nevastă, ce grasă e, ce nas mare, femeia bărbat, cum să ieși în club în blugi? Câte și mai câte. 🤦‍♀️ Hai să ne mai lăsăm în pace... Din experiența mea de până acum, aspectul fizic nu-ți aduce mare lucru, decât atenția inițială, pe care tot trebuie să o duci și în alte direcții la un moment dat. Asta dacă vrei și altceva în viață, în afară de complimente. Nu cred că îți aduce fericirea, la fel cum nu ți-o aduce nici o relație, nici banii, nici multe altele, in my humble opinion. 
Am avut multe în viață, pe rând din păcate 😅, dar până nu am început să mă pun pe mine pe primul loc, să lucrez cu mine, să-mi cresc stima de sine, să merg la terapie, să fac eforturi să-mi înțeleg fiecare gând de unde vine, nu am simțit multă satisfacție sau fericire reală. Nici în relațiile sănătoase pe care le-am avut, pentru că nu am știut să primesc iubire, probabil nici să ofer, nici când am câștigat mai mulți bani, pe care oricum nu credeam că-i merit și nu știam cum să mă dau peste cap să fac cât mai multe. 
Legat de aspectul fizic, ce voiam să subliniez este că am cea mai satisfăcătoare relație la care am visat (și am standarde înalte), am încheiat contracte și în blugi și tricou și nu îmi amintesc de vreo oportunitate pierdută pentru că nu aveam aspectul perfect, precum nici nu am avut vreo experiență pozitivă în ocaziile în care m-am aranjat mai mult. Cel mult am atras complimente care veneau oricum din zona sexuală, de la bărbați care nu voiau altceva de la mine. 
Așa că happy summer, girls!


Urmărește pe Instagram


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

decembrie

ianuarie 2021

februarie
L
MA
MI
J
V
S
D
28
29
30
31
1
2
3
Evenimente ianuarie

1

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

2

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

3

Niciun eveniment
4
5
6
7
8
9
10
Evenimente ianuarie

4

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

5

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

6

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

7

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

8

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

9

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

10

Niciun eveniment
11
12
13
14
15
16
17
Evenimente ianuarie

11

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

12

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

13

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

14

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

15

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

16

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

17

Niciun eveniment
18
19
20
21
22
23
24
Evenimente ianuarie

18

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

19

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

20

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

21

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

22

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

23

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

24

Niciun eveniment
25
26
27
28
29
30
31
Evenimente ianuarie

25

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

26

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

27

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

28

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

29

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

30

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

31

Niciun eveniment
1
2
3
4
5
6
7
Locația săptămânii
degusteria francesca toscana
Degusteria Francesca
Preparatul săptămânii
south burger anna musat
Burger South Burger
Anna Musat
  • HOME
  • FOODIE
  • NICE PLACES
  • COOL EXPERIENCES
  • ¿ ANNA MUSAT
FOOD SEEKER. WORLD TRAVELER. PARTY ENTHUSIAST.

Introduceți cuvintele cheie pentru căutare

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostu. Dacă continuați navigarea va oferiți acordul pentru utilizarea lor.Ok