Anna Musat
  • HOME
  • FOODIE
  • NICE PLACES
  • COOL EXPERIENCES
  • ¿ ANNA MUSAT
Anna Musat
Anna Musat
  • HOME
  • FOODIE
  • NICE PLACES
  • COOL EXPERIENCES
  • ¿ ANNA MUSAT
  • FOODIE

Pe noua terasă Pajo Garden cu Chef Munti

  • septembrie 17, 2020
  • 0 comentarii
  • 322 vizualizări
  • Lectură de 7 min
  • Anna Musat
chef munti pajo garden
Total
1
Shares
1

Când mă gândesc la Chef Munti, primul lucru care îmi vine în minte este o ședință foto pentru un bistro foarte drăguț din Chiajna. A fost memorabilă pentru noi (+George, fotograful), deși am trecut prin zeci de localuri.

Zic doar că am mâncat, împreună cu George, vreo 6 feluri de mâncare + desert. Cu toate că nu aș recomanda niciodată așa ceva unei persoane, e nevoie de multă experiență :-)), e greu să nu încerci din toate, când mâncarea arată așa (mirosea și mai bine):

  • chef munti mancare
  • chef munti mancare  tacos
  • chef munti mancare coaste
  • chef munti mancare paste creveti
  • chef munti mancare paste trufe
  • chef munti mancare snitel ou
  • chef munti anna musat desert

Din păcate, acel bistro s-a închis, însă Chef Munti continuă să facă mâncare delicioasă în multe restaurante, la evenimente, chiar și la TV, iar mai nou la Pajo Garden, la doi pași de mine. După ani de salivat la acea masă de la Beefstro (așa se numea loclaul din Chiajna), a venit muntele la Mohamed. Chef Munti pe teritoriul meu 🙂

https://www.facebook.com/www.pajo.ro

Cum a ajuns Munti la Pajo Garden

Îmi pierdusem speranța că îl voi mai prinde pe Chef Munti la un restaurant, ca Head Chef, mai ales după experiența de a câștiga Chefi la Cuțite 2019. L-am văzut la tot felul de evenimente sau implicat în deschiderea unor restaurante (vorbim și despre asta mai încolo), iar apoi la emisiunea Star Matinal, dar restaurantele nu erau în plan.

Și-a deschis și propriul food truck – Gourmet Street Food, iar apoi…a venit pandemia.

”Dădusem drumul la livrări la Gourmet, dar a fost o perioadă destul de dificilă. Apoi m-au sunat de la Pajo, ne-am întâlnit și am discutat. După ce am discutat toate aspectele, am ales să rămân la ei, timp de 4 ani, mai ales că am mână liberă în ceea ce privește meniul și managementul bucătăriei.”

Pajo Garden face parte din rețeaua de restaurante MaxGroup, una dintre cele mai importante companii din HoReCa, care mai are în portofoliu și localuri precum Taverna Covaci, Trattoria Monza, Sole D’Italia, AICI, Karta, Comics Club și multe altele, peste 50 la număr.

În timp ce discutam despre diferența dintre poziționarea restaurantelor și unde se mănâncă bine, am realizat și ce diferență enormă este între felul în care alegem unde mâncăm la noi și cum procedăm în călătorii. Cei mai mulți dintre noi căutăm localuri frecventate des localnici, în cartiere, nu mergem în zonele centrale, turistice.

De ce, totuși, acasă poziționăm mai sus restaurantele centrale?

Cele mai multe restaurante sau puburi de cartier sunt pline și în destul de multe se mănâncă bine. Ok, nu este fine dining, poate nici sushi, gourmet sau fusion, dar este mâncare corectă, românească, în unele situații așa cum mâncăm și acasă, la părinți sau bunici.

Eu una, dacă aș avea ocazia să deschid un restaurant, aș alege cartierul în care stau, să fie aproape, să pot forma o comunitate frumoasă, în care oamenii se cunosc, se salută și poate chiar se ajută între ei.

Meniul Pajo Garden

Revenind la Pajo Garden, au un meniu destul de complex, în care reușesc să gătească foarte bine atât ciorbe (le-am încercat și la delivery), cât și burgeri, street food, asiatic, paste sau pizza. Din zona de street food, mi-au făcut cu ochii loaded fried, my favorite comfort food. ❤️

Au muncit mult la meniu, astfel încât să satisfacă toate preferințele clienților, atât din local, cât și la delivery, unde sunt foarte apreciate și produsele de rotiserie.

Aproape totul este făcut de ei, de la chifle, până la sosuri, care sunt extrem de importante în gustul final și care fac diferența dintre un restaurant meh și unul care se respectă.

Trebuie să trecem un pic peste vanitatea asta a noastră de bucătari și să încercăm să facem localurile să meargă cât mai bine, să gătim pentru clienți. Dacă Dexter a reușit să ducă micii în Paris, Munti de ce nu ar reuși să vândă în Pantelimon? Tot mâncare fac…

Fiecare nișă are locul ei și merită felicitări. Am vorbit mult și despre fine dining, care este clar că nu întotdeauna este bine implementat la noi. Administrarea unui restaurant de fine dining necesită extrem de multă experiență, muncă și mai ales onestitate, care la noi lipsește de multe ori.

Am discutat despre asta și cu Carmen, de la Noeme, în episodul 7 al ialoc Podcast. Puțini sunt cu adevărat corecți și chiar se aprovizionează local (nu doar declară asta) sau își fac toate sosurile și materia primă de la 0.

”Unii habar nu au ce înseamnă fine dining, folosesc ingrediente locale, pe care le iau de fapt de la Metro sau Selgros, un ou din piață, restul din supermarket și zicem că sunt locale. Punem un pic de pudră de sfeclă și facem fine dining. Ăla nu e fine dining.”, zice și Chef Munti, care declară și că iubește acest stil, chiar dacă alege să mai capete experiență momentan, până la a face vreun pas în această direcție.

”Merg pe partea mea de comfort food, pentru că o fac extraordinar de bine. Este ceea ce îmi place, lumea mă cheamă la ei la masă și îi văd zâmbind și primesc recenzii că mâncarea este foarte bună. Prefer să fac chestia asta în detrimetrul a fine dining. Inclusiv la emisiune am încercat de-a lungul timpului să introduc și câte un preparat gourmet, care nu a atras, de obicei. În schimb, întotdeauna când am făcut câte o porceală sau o mâncare bună, a fost și rating mare și lumea a înnebunit cu cerințe de rețete.”

Este clar că asta se cere majoritar și este cel mai apreciat stil printre români. Asta nu înseamnă că restaurantele de fine dining excelente nu există la noi. Sunt destule foarte bune, cu mâncare extraordinară și cele mai înalte standarde, dar asta nu înseamnă că toată lumea apreciază fine dining. La fel cum sigur sunt multe persoane care nu mănâncă burgeri sau loaded fries, care nu ar mânca în cartier sau nici nu ar încerca locuri noi.

Până la urmă și cei care mănâncă la fine dining, ajung și în piață la Obor să mănânce mici. Atunci care este problema cu cei care mănâncă doar mici?

”Recomand târgul din Pitești dacă vreți să mâncați niște mici super buni sau o pastramă cum nu se mai găsește în multe locuri sau dacă vreți să mâncați mațe pe grătar, care sunt fenomenale. Pe mine m-a dus cineva acolo, acum câțiva ani și m-am îndrăgostit de el. Mănânci pe niște scaune de plastic, albe, nu cele mai curate, cu murături făcute de ei, extraordinare.

Pentru toată lumea există piață, pentru orice local există clienți și fiecare alege ce mănâncă, ce îi place și este ok. Dacă un om nu apreciază fine dining, nu spune nimic despre el, decât că alege să mănânce altceva. La fel cum sunt oameni care apreciază cafeaua normală și pun zahăr în ea. Este ok!

Mi se pare că a pornit un curent de ”hai să te învăț eu cum să mănânci sau să bei”. Baristas care aproape nu vor să îți dea zahăr și îți dau lecții despre cum ar trebui să îți placă cafeaua. Bucătari sau patroni care ”nu sunt de acord” cu sos pe pizza, pâine la masă, extra sare în mâncare sau orice cerință a clientului.

Eu nu cred că există o variantă corectă. Există o aromă mai bună, pe care o poți aprecia doar dacă bei cafeaua fără zahăr, ingredientele din mâncare se completează mai frumos așa cum le-a gândit și preparat bucătarul și multe alte aspecte importante în gastronomie. Însă nu există corect sau greșit, fiecare om are preferințele lui, iar atunci când ajungi client undeva, poate vrei să și mănânci cum dorești.

Ce te așteaptă la Pajo Garden

Pe lângă terasa foarte frumoasă și atmosfera fresh, urbană, cu servire prietenoasă, cum găsești mai mereu în cartiere, te așteaptă și muuultă mâncare bună.

Au un meniu complex, în care poți găsi cam orice poftești, de la pizza sau paste, până la platouri de împărțit, salate gustoase, street food, barbecue sau burgeri.

Pentru că pozele vorbesc mai mult decât cuvintele (păcat că nu poate publica și mirosul :-)) las mai jos câteva produse pe care le poți încerca la Pajo.

Am și comandat de câteva ori și pot spune că mâncarea este foarte bună și la pachet, ciorbele sunt super gustoase, iar cartofii (nu congelați!) te scot din orice poftă. 🙂

Este puțin mai complicat să te bucuri de același gust la pachet, dar cei de la Pajo reușesc cu brio. Ce-i drept, locuiesc și foarte aproape și nu stă mâncarea prea mult în trafic. Însă dacă vrei să încerci produsele înainte să ajungi, poți încerca și varianta asta.

  • ciorbă de afumătură
  • ciorbă de cocoș & rață cu tăoeței de casă
  • burger
  • loaded fries
  • mulți cartofi prăjiți 🙂

Unde îl mai vezi pe Chef Munti

Din fericire, este prezent în orice mediu, așa că îl poți urmări în emisiunea Star Matinal, unde gătește în direct (aici poți găsi și rețetele pe care le prepară), în social media pe canalele proprii sau, cel mai bine, live la Pajo Garden, unde este chiar deschis să vină la masă să-i împărtășești cum ți s-a părut mâncarea.

Dacă vrei să gătească doar pentru tine, face și evenimente private cu Gourmet Street Food, truck-ul lui de comfort food, pe care abia aștept să-l prind la primul eveniment.

La final, îți las un mesaj chiar de la Chef Munti. 🙂

Total
1
Shares
Like 1
Anna Musat

Articolul Anterior
experiențe culinare gault&millau
  • FOODIE

Mergem #maideparte cu experiențe culinare à la Gault&Millau

  • iulie 9, 2020
  • Anna Musat
Vezi Articol
Articolul Următor
anna musat alimentatie keto
  • FOODIE

O nouă abordare asupra alimentației

  • noiembrie 22, 2020
  • Anna Musat
Vezi Articol
Citește mai departe
anna musat alimentatie keto
Vezi Articol
  • FOODIE

O nouă abordare asupra alimentației

  • noiembrie 22, 2020
  • Anna Musat
experiențe culinare gault&millau
Vezi Articol
  • FOODIE

Mergem #maideparte cu experiențe culinare à la Gault&Millau

  • iulie 9, 2020
  • Anna Musat
produse de origine animală
Vezi Articol
  • FOODIE

Poți trăi sănătos doar cu produse de origine animală?

  • iunie 17, 2020
  • Anna Musat
inspirație în bucătărie
Vezi Articol
  • FOODIE

Inspirație în bucătărie – recomandări de la Chef Foodies

  • iunie 5, 2020
  • Anna Musat
la scoica horeca anna musat
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories IV: universul La Scoica Land în noul sezon

  • mai 21, 2020
  • Anna Musat
degusteria francesca
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories III: călătorește în Toscana cu Degusteria Francesca

  • mai 18, 2020
  • Anna Musat
south burger anna musat
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories II: South Burger, o poveste made in Berceni

  • mai 12, 2020
  • Anna Musat
la mama horeca stories anna musat
Vezi Articol
  • FOODIE

Horeca Stories I: ”La Mama”, locul în care începe totul

  • mai 8, 2020
  • Anna Musat

Adaugă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ascultă ialoc Podcast
ialoc podcast anna musat
Articole populare
  • produse de origine animală
    • FOODIE
    Poți trăi sănătos doar cu produse de origine animală?
    • iunie 17, 2020
    • Anna Musat
  • south burger anna musat
    • FOODIE
    Horeca Stories II: South Burger, o poveste made in Berceni
    • mai 12, 2020
    • Anna Musat
  • port coron filipine
    • COOL EXPERIENCES
    Coron, Filipine – 4 zile de natură superbă
    • februarie 20, 2020
    • Anna Musat
INSTAGRAM

annamusat

🍴 Food lover, world traveler, party enthusiast #AnnaMusat.ro #horeca #foodie
🌐 Digital marketing specialist #pimpmybrand
🌈 Idealist @beautyoflife.ro


Instagram post 2342208372304462964_1589539869
În episodul 7 am povestit cu Carmen Diaconu de la @noeme_formerguxt despre tot ce au construit. Felicitările mele pentru un business atât de frumos, condus exclusiv de femei și în care inclusiv în vremuri grele,  nu se fac compromisuri și se spun lucrurilor pe nume. 🎧 Ascultă conversația foarte sinceră și interesantă pe care am avut-o cu Carmen la bit.ly/ialoc_podcast_ep7 (link în bio). Fie că îți plac experiențele culinare și vrei să descoperi ce presupune un fine dining relaxat, casual sau că ești curios de provocările HoReCa și de câtă muncă și atenție la detalii sunt necesare în domeniu, alocă 30 de minute (cele minime din trafic 😊) acestui episod. Eu zic că merită! 😋

#ialocpodcast #foodie #AnnaMusat #food #noeme #bucharestfood #restaurant #horecastories #cheflife

Instagram post 2341689736598689592_1589539869
Locul perfect în care să adormi cu nisip pe tălpi, în sunetul valurilor, să te deconectezi de la telefon/internet și să te conectezi la ce contează 👉🏼 la tine 🌊 natură 💞 oameni dragi.

#krapets #mareaneagra #cucortul #vitaminsea #bulgaria #chill #musatino

Instagram post 2339321961469379607_1589539869
Deși nu am crezut niciodată în compatibilitate, în niciun caz după zodie 🙄🙄, mă gândeam că o relație fericită și cu șanse de viitor e aia în care ești aproape la fel, îți plac aceleași lucruri și funcționezi similar. "Contrariile se atrag" nici atât, no way, exclus! 🙂 Ce cred, însă, este că ai nevoie de principii și așteptări de la viață comune, iar că diferențele sunt necesare pentru a te dezvolta și a crește constant. Doar că e nevoie de comunicare bună, încredere și răbdare, că discuții mai apar, de la uneori, la foarte des.

Recomand oricărui cuplu testul de personalitate al lui Jordan Peterson (www.understandmyself.com/personality-assessment), care costă doar 10 dolari. De fapt, îl recomand oricărui om care vrea să-și descopere tendințele naturale. Din rezultate o să afli de ce îți este mai ușor să faci anumite lucruri, iar cu altele te lupți, chiar dacă ai dezvoltat obiceiuri bune. Testul analizează 5 aspecte importante:
👉🏼 Extraversion 👉🏼 Neuroticism (emoțiile negative)
👉🏼 Agreeableness (cât îți pasă de alții)
👉🏼 Conscientiousness (cât de responsabil și organizat ești)
👉🏼 Openness (cât de deschis ești și latura artistică)

Pentru cupluri combină rezultatele și explică foarte simplu și frumos ce diferențe aveți, ce presupune fiecare aspect în relație și ce aveți de învățat unul de la celălalt. Față de alte teste, nu calculează gradul de compatibilitate, ci doar ce trebuie să știi despre celalalt și ce ai de discutat, restul e iubire❣️ Pe mine personal, m-a făcut să văd relația cu ochi și mai frumoși și să descopăr că am doar de învățat. Două exemple clare este că suntem foarte diferiți la extroversiune @aninosanu foarte sus, eu destul de jos, iar la compasiune/empatie pe dos ☺️. Dacă înainte mă mai iritau diferențele, acum înțeleg mai bine nevoia lui de grupuri și socializat, care rezultă oricum în timp pentru mine, cu mine, de care am nevoie (🥳). Iar la compasiune, eu învăț să pun mai mult accent pe dorințele mele și să mă iubesc mai mult, iar el să fie mai atent la nevoile celor din jur și să înțeleagă și emoțiile negative.

Chiar își merită banii și recomand un date night cu ocazia asta, în locul unei cine fancy. 💕

Instagram post 2335633435208783449_1589539869
❗Long post 🙃

De când mă știu am avut probleme cu felul în care arăt. Mult timp am fost prea slabă, nu aveam sâni, apoi m-am îngrășat, mi-a apărut celulită, am urât-o (și încă o urăsc), iar de atunci vreau constant să mai slăbesc măcar 2-3 kg, deși am avut perioade în care am fost cel puțin fit. 
Multe femei avem probleme cu felul în care ne percepem în oglindă, indiferent de cum ne văd alții. Știu femei absolut superbe care nu se văd deloc așa și sigur știi și tu cel puțin una. Tot noi, femeile, punem presiune pe noi: nu ieși nemachiată pe stradă, ia uite-o și pe aia cum e îmbrăcată, nu prea se mai aranjează, e clar, a început să se complacă, devine casnică, are aspect de nevastă, ce grasă e, ce nas mare, femeia bărbat, cum să ieși în club în blugi? Câte și mai câte. 🤦‍♀️ Hai să ne mai lăsăm în pace... Din experiența mea de până acum, aspectul fizic nu-ți aduce mare lucru, decât atenția inițială, pe care tot trebuie să o duci și în alte direcții la un moment dat. Asta dacă vrei și altceva în viață, în afară de complimente. Nu cred că îți aduce fericirea, la fel cum nu ți-o aduce nici o relație, nici banii, nici multe altele, in my humble opinion. 
Am avut multe în viață, pe rând din păcate 😅, dar până nu am început să mă pun pe mine pe primul loc, să lucrez cu mine, să-mi cresc stima de sine, să merg la terapie, să fac eforturi să-mi înțeleg fiecare gând de unde vine, nu am simțit multă satisfacție sau fericire reală. Nici în relațiile sănătoase pe care le-am avut, pentru că nu am știut să primesc iubire, probabil nici să ofer, nici când am câștigat mai mulți bani, pe care oricum nu credeam că-i merit și nu știam cum să mă dau peste cap să fac cât mai multe. 
Legat de aspectul fizic, ce voiam să subliniez este că am cea mai satisfăcătoare relație la care am visat (și am standarde înalte), am încheiat contracte și în blugi și tricou și nu îmi amintesc de vreo oportunitate pierdută pentru că nu aveam aspectul perfect, precum nici nu am avut vreo experiență pozitivă în ocaziile în care m-am aranjat mai mult. Cel mult am atras complimente care veneau oricum din zona sexuală, de la bărbați care nu voiau altceva de la mine. 
Așa că happy summer, girls!


Urmărește pe Instagram


This error message is only visible to WordPress admins
This endpoint has been retired
decembrie

ianuarie 2021

februarie
L
MA
MI
J
V
S
D
28
29
30
31
1
2
3
Evenimente ianuarie

1

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

2

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

3

Niciun eveniment
4
5
6
7
8
9
10
Evenimente ianuarie

4

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

5

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

6

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

7

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

8

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

9

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

10

Niciun eveniment
11
12
13
14
15
16
17
Evenimente ianuarie

11

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

12

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

13

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

14

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

15

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

16

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

17

Niciun eveniment
18
19
20
21
22
23
24
Evenimente ianuarie

18

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

19

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

20

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

21

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

22

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

23

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

24

Niciun eveniment
25
26
27
28
29
30
31
Evenimente ianuarie

25

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

26

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

27

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

28

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

29

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

30

Niciun eveniment
Evenimente ianuarie

31

Niciun eveniment
1
2
3
4
5
6
7
Locația săptămânii
degusteria francesca toscana
Degusteria Francesca
Preparatul săptămânii
south burger anna musat
Burger South Burger
Anna Musat
  • HOME
  • FOODIE
  • NICE PLACES
  • COOL EXPERIENCES
  • ¿ ANNA MUSAT
FOOD SEEKER. WORLD TRAVELER. PARTY ENTHUSIAST.

Introduceți cuvintele cheie pentru căutare

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostu. Dacă continuați navigarea va oferiți acordul pentru utilizarea lor.Ok